eva ivanova

Ева Иванова

Сертифициран йога преподавател

За мен

Аз съм Ева и практикувам йога вече две трети от живота си. Предимно се занимавам с хатха и класическа йога, като се вдъхновявам от учители, последователи на школи като Сатянанда и Кайвалядама.

За мен йогата е не просто практика, а цяла наука, изкуство и философия, която ни помага да се опознаваме, разбираме и приемаме света, такъв какъвто е, с всичките му проявления. С помощта на йога можем да живеем осъзнато, с благодарност и без насилие, създавайки така по-добър и здрав живот.

Избрах да се развивам като инструктор, защото виждам в това един естествен и вълнуващ начин да продължавам да уча и да споделям своите знания с хора, които споделят моето виждане.

Относно моите практики, освен традиционните класически асани, от няколко години практикувам и йога за лице. Тази практика не само работи за здрава и млада кожа, но и допринася за общото благосъстояние на ума и тялото, като създава вътрешна и външна хармония и баланс.

Чрез специфични движения, масажни техники и дълбоко дишане, йогата за лице подобрява циркулацията на кръвта и лимфата. С помощта на практиките на пранаяма можем да се освободим от стреса и напрежението, което се отразява на лицето ни. Всичко това води до по-спокойно и уравновесено ежедневие.

Факти за Ева

Любима йога поза:
Поза на богинята (Utkata Konasana) - Изключително женска поза. Повишава женската енергия, самочувствието, концентрацията и увереността. Учи на приемане, търпение и издръжливост. Редовното практикуване е полезно за целия оргнизъм.
Практикува йога от:
От 2007 година.
Любимо място за практикуване на йога:
На брега на морето или пуста широка поляна.
Преподавател по: