alis marinova

Алис Мариова

Преподавател

За мен

Срещата ми с йога беше в период, в който страдах от силно главоболие, което не се повлияваше от нищо. Болката беше толкова силна, че се изненадах, когато още след първата практика намерих облекчение.

И от тогава вече 11 години тя е част от ежедневните ми дейности и се превърна в начин на живот.

Тренирала съм като дете художествена гимнастика и спортна аеробика и движението винаги е било част от живота ми. След това открих Йога и установих, че тя е не само инструмент, с който можем да подобрим физическия си свят, тя е път към самите нас, път към нашето осъзнаване и усъвършенстване. И колкото по-надълбоко навлизах в собствената си практика, толкова повече ползи откривах. Тогава си дадох сметка, че щом има такова влияние върху мен, значи би била от полза и за другите.

През 2018 година премина първото ми обучение за преподаватели, но то е непрекъснат процес и до днес. ПрепоДАВАМ, защото искам да предам това, което съм научила през годините чрез своя опит и ме прави истински щастлива да виждам приноса си във всяка СРЕЩА с другите.

Факти за Алис

Любима йога поза:
Любимата ми поза е куче, гледащо надолу, която зарежда с енергия тялото и го обновява. Много често я използвам за “почивка” в практиката или между ежедневните си дейности. Разтяга се цялото тяло и най-вече гръбнака и краката и по този начин се облекчават болките в гърба. Успокоява се ума, облекчава главоболието, безсънието и умората. Не случайно е една от най-полезните пози от йога.
Практикува йога от:
От 2012 година.
Любимо място за практикуване на йога:
В природата намирам най-голямо удоволствие да практикувам и изключително пречистващо ми действа ако има воден източник наблизо.
Преподавател по: